Vijf uitvinders die zijn omgekomen door hun eigen uitvinding

Da’s balen. Heb je eindelijk iets tofs uitgevonden, kom je erdoor te overlijden 🙁 Aan de andere kant, zou ik niet liever door m’n eigen uitvinding het loodje leggen dan door die van een ander? Enfin, hier vijf wetenschappers die hun eigen uitvinding helaas met de dood moesten bekopen.

Video:

http://www.galileotv.nl/item/34296/top_5_uitvinders_die_stierven_door_hun_eigen_uitvi

5 Jim Heselden (2010)

Jim Heselden was eigenaar van Segway – de zelf-balancerende plank op wielen die behoorlijk wat stuurmanskunsten van je vraagt. Bij Heselden ging het fout toen hij een terreinmodel testte. Hij verloor de controle en stortte een ravijn in. (Niet echt de uitvinder, maar toch hoort-ie in dit lijstje thuis)

4 Franz Reichelt (1912)

Uitvinder Franz Reichelt was een ontzettende waaghals.  Hij ontwierp een nieuw soort parachute en testte die door van het laagste platform van de Eiffeltoren te springen. De parachute ging niet open.

Thomas Midgley (1944)

Werktuigbouwkundige Thomas Midgley kon door polio nauwelijks nog bewegen. Hij ontwierp een katrollensysteem dat anderen zou helpen om hem uit bed te hijsen. Maar Midgley raakte verstrengeld in de draden van zijn systeem en stikte

Sieur Freminet (1772)

Deze Fransman ontwierp het eerste diepzeeduikpak: een soort waterdichte regenton die uitgeademde lucht intern recyclede zodat je het weer kon inademen. Goed plan, matige uitvoering: na 20 minuten onder water, kwam Freminet om door zuurstofgebrek. 

1 Alexander Bogdanov (1928)

Natuurfilosoof Bogdanov was op zoek naar de eeuwige jeugd. Hoe? Door zijn bloed via transfusies te verversen met het bloed van jongere mensen. Aanvankelijk ging dat goed – zijn zicht verbeterde – totdat hij zichzelf bloed toediende dat was besmet met tuberculose en malaria.

Gerelateerd